Om oss

Vad vill du säga med ditt hem och din inredning? Många ser inredningen som något mer funktionellt: en soffa att sitta i, ett matbord, några stolar, en säng och så vidare. Andra ser inredningen som en möjlighet att berätta om vem man är och vad man står för. Det senare är det vi tycker är intressant – och det går också att kombinera med den jakt efter funktionalitet som vi ovan beskrev. Ett hem kan vara vackert, inbjudande, spännande, hemtrevligt och funktionellt – på en och samma gång. Vi vill visa dig hur du kan lyckas med detta.

Vi som skriver på den här sidan är samtliga utbildade inredare och vi har sett ett enormt uppsving för vårt yrke under senare år. Fler och fler börjar intressera sig för inredning och aldrig förr har svensken lagt så mycket pengar – och tid – på det egna hemmet. Det är väldigt roligt att se, i synnerhet för oss som under flera, flera år fört en kamp under den estetiska flaggan. Vi älskar vackra hem, läcker inredning, coola lösningar och personlighet som verkligen får fritt spelrum. Vad vill du säga med ditt hem, vem vill du säga det till och hur når du den bilden du har i huvudet rent praktiskt? Vi ska ge dig nycklarna.

Inredning och design är alltid föränderligt. Det som är hett just nu kan vara iskallt om några år. Så ser spelplanen ut och det är också det som gör allt så intressant. Samtidigt så handlar det också om att hitta sin egen stil och hitta det tidlösa: det finns klassiker som alltid håller och som aldrig blir omoderna. Vi ska titta närmare på några sådana exempel och gå igenom några möbler som du definitivt kan investera i.

Att inreda för sig själv och inte för andra är en nyckel till att lyckas. Du ska trivas, det är själva utgångspunkten. Inreder du för andra så kommer du att bli ängslig och med den känslan i kroppen så är det svårt att lyckas – och väldigt svårt att själv trivas i det egna hemmet. Vi vill ge tips, råd och allmänna tankar kring hur man kombinerar färger, mönster och olika stilar och hur man lyckas hitta rätt tonalitet för den egna bostaden.

Vi kommer att ge historiska tillbakablickar, vi kommer att titta in i framtiden och vi kommer att göra det med fötterna i nutiden. Vad är hett just nu, vad är hett imorgon och vad var riktigt på tapeten för tjugo år sedan? Av historien kan man lära sig mycket – inredning och design går i cykler och kommer alltid tillbaka. Kort sagt: älskar du att inreda och vill ta nästa steg så har du kommit till helt rätt sida. Välkommen!