Kategorier
Okategoriserade

I Stockholm kan man få hjälp med dammfri golvslipning

Att slipa om gamla slitna trägolv är betydligt billigare än att lägga in nya. Detta även då man överlåter golvslipningen till en professionell golvfirma i Stockholm. Här kommer några tips.

Att låta slipa om sina gamla trägolv är ett bra sätt att fräscha upp dem på och mycket bättre än att lägga in nya. Dels är det billigare och går snabbt, dels är det också bättre för miljön. Inte behöver man heller oroa sig för slipdamm eftersom dagens moderna maskiner samlar upp dammet i ett slutet system. Hur snabbt det går att få golven slipade och renoverade beror på golvytans storlek och vilken typ av efterbehandling man väljer. Exempelvis behöver en golvlack fem timmar för att torka, men golvet behöver också tre strykningar av lack för att få ett fullgott skydd. För ett oljat trägolv är torktiden i stället ungefär ett dygn.

Hur mycket kostar en golvslipning?

Hur mycket det kostar att få ett trägolv slipat i Stockholm beror på arbets- och materialåtgången. Som privatperson kan man dra av en ganska stor summa genom rotavdraget. För att få ett mer exakt pris kan man söka på nätet på golvslipning pris, och sedan gå in på de olika golvföretagens hemsidor och där göra en prisförfrågan. I de allra flesta fall kommer golvslipningsfirman ut på ett kostnadsfritt hembesök innan de lämnar en offert. Detta eftersom det gör det enklare att bedöma priset, men också för att förvissa sig om att golven går att slipa och inte är för tunna.